close


Telefon Pilinin Isınma Nedenleri ve Çözümü

Günümüzün vazgeçilmez cihazı akıllı telefonlar, farklı sebeplerle pil ısınması sorununu yaşamaktadır. Isınan akıllı telefonlar, kullanıcılar açısından büyük sorunlar oluşturmaktadır. Bu […]


admin admin6 Mayıs 2021
Yorum yapılmamış

Telefon Pilinin Isınma Nedenleri ve Çözümü 2

Günümüzün vazgeçilmez cihazı akıllı telefonlar, farklı sebeplerle pil ısınması sorununu yaşamaktadır. Isınan akıllı telefonlar, kullanıcılar açısından büyük sorunlar oluşturmaktadır. Bu sorunu önlemek için bazı kontroller gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı bir telefonun ısınması normaldir, fakat aşırı ısındığı zaman orada bir sorun olduğu aşikârdır. Bu aşırı ısınmanın bir de sürekli olması kesinlikle bir sıkıntı olduğuna işarettir. Eğer telefonunuz aşırı ısınıp endişelenmenize sebebiyet veriyorsa bu durumun sebeplerini tespit etmek ve sorunu halletmek için çözüm yollarına başvurmalısınız. Akıllı cihazlarınızın birçok farklı nedenden dolayı ısınabilir. Isınmanın nedenini bilmek, size çözüm yolu için ipucu sunacaktır. Şimdi sizlerle bu sorunlara, sorunların kaynağına ve çözüm yollarına göz atalım.

  • Bataryadan Kaynaklanan Aşırı Isınmalar

Aşırı telefon ısınması, sizi ısınma yerinin batarya olduğunu düşünmeye itebilir. Böyle düşünmenize sebep olacak durum, pil kısmının aşırı ısınmasıdır. Bunu dokunarak hissettiğinizde ısınma sorununun telefonunuzdan değil de pilden kaynaklandığını anlayabilirsiniz. Bu durumda piliniz büyük ihtimalle arızalanmıştır. Arızalanan pilinizin eğer mümkünse değiştirilmesi mümkün değilse de tamiri yapılmalıdır, bu şekilde sorununuz çözülebilir. Bataryanız çıkarılabilir bir batarya ise kendiniz de açıp bakabilirsiniz, eğer şişme veya şekil bozukluğu varsa bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca bir dipnot olarak orijinal batarya ile değişim yapmanın en doğru yol olduğunu söylemek gerekir. 

  • Şarj Cihazından Kaynaklanan Aşırı Isınmalar

Kullandığınız akıllı telefonlarınızın aşırı pil ısınmasının bir diğer sebebi de şarj cihazları olabilir. Telefonlarınızı, şarj olması için güç noktasına bağladığınızda telefonunuz tam da şarj noktasından aşırı ısınmış olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda aklınıza direkt şarj aletinden kaynaklı bir sorun olduğu gelmelidir. Şarj aletinizi orijinal bir şarj aleti ile değiştirdiğinizde sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.

  • Telefonun Kendisinden Kaynaklanan Aşırı Isınmalar

Akıllı telefonların bazen arka bölümlerinde aşırı telefon ısınması problemi olabilir fakat bu ısınma pil bölümünde değildir. Bu durumda sorun pilde değil telefondadır. Başka bir yönden telefonunuzla konuşurken kulağınıza gelen kısımda aşırı ısınmayla karşılaştıysanız bu büyük bir sorun ve endişe verici bir durum olabilir. Böyle bir durumda sorun büyük ihtimalle cihazın donanımıyla alakalıdır. Donanımsal sorunlar ise genelde telefonun bir parçasının hasar alarak zarar görmesi şeklinde gerçekleşir. Parçanın onarılması veya değiştirilmesiyle bu sorunlar ortadan kalkacaktır.

 

  • Su Hasarından Kaynaklı Aşırı Isınmalar

Akıllı telefonların aşırı ısınmasının sebeplerinden bir diğerini su veya sıvı hasarından kaynaklı sorunlar olarak ele alabiliriz. İnsanlar bazen duş alırken, bazen elinde telefonla oynarken, bazen de telefon cebinizdeyken terlemesi nedenleriyle veya başka sebeplerle telefonlarına istemeden de olsa sıvı girişi olmasına sebep olmaktadır. Bu durum akıllı cihazınızda güç sorunlarına sebep olur. Ayrıca aşırı ısınma da böyle bir durumda ortaya çıkabilir. Telefonun nemden arındırılmasıyla sorun çözülecektir.

Telefon Pilinin Isınma Nedenleri ve Çözümü 1

  • Yoğun Çalışmadan Kaynaklı Aşırı Isınma

Akıllı telefonları birçoğumuz bilinçsiz bir şekilde kullanıyoruz. Bu durumda telefonumuz da yıpranıp istediğimiz verimi alamamamıza sebep oluyor. Telefonları dinlendirmemiz gerekiyor. Eğer telefonlarımız dinlenmezse, gün içinde sürekli kullanılırsa ve geceleri de sabaha kadar şarj da kalırsa bu durumlar, aşırı pil ısınmasına yol açmaktadır. Bu durumdan kaynaklı olarak telefonunuzun aşırı ısındığını düşündüğünüzde akıllı telefonunuzu bir süre kapalı tutun ve dinlenmeye bırakın, sorun çözülecektir.

  • Gereksiz İşlev Ve Özelliklerden Kaynaklı Aşırı Isınma

Akıllı telefonları biz aktif olarak kullanmasak bile içerisinde bulunan bazı ayarlamalardan dolayı telefon çalışır durumda kalabilir. Telefonlarımızda bulunan hava durumu, saat ve takvim gibi widgetler sürekli güncellendiği için telefon da haliyle çalışır durumda kalmaktadır. Bunun dışında duvar kâğıtlarınızın animasyon gibi sürekli çalışma istemesi gibi bir durumda telefonunuza ekstra yük bindirmektedir. Bu durumlar aşırı telefon ısınmasına sebep olabilir. Widgetleri ayarlar kısmından devre dışı bırakıp, duvar kâğıdınızı da daha farklı bir şekilde seçerseniz bu sorunu ortadan kaldırmış olursunuz.

  • Overclock Kaynaklı Aşırı Isınma

Overclock, basit tabirle akıllı telefonunuzun parçalarının sınırlarını zorlamak demektir. Bu şekilde telefondaki bir yazılımı daha hızlandırmak veya manipüle etmek ve özelleştirmek istiyorsanız, telefonunuzda normal olarak aşırı pil ısınması başlayacaktır. Genelde bilgisayarlar için bu yöntem telefonlar için çok daha tehlikelidir. Çünkü telefonlar için üretilmiş bir fan veya soğutucu bulunmamaktadır. Bu durumda işlemi geri alarak aşırı ısınma sorununu çözebilirsiniz.

  • Yazılımdan Kaynaklı Aşırı Isınma

Donanım sorunları gibi yazılım sorunları da pil ısınmasına neden olmaktadır. Telefonlarınızın yazılımlarının güncel olmaması her ne kadar aşırı ısınmaya sebep olmasa da sıcaklık düzeyini arttıracaktır. Çünkü güncellenmemiş yazılımlar telefonunuza daha fazla yük bindirir. Bu da telefonunuzu zorlar ve ısınmasına sebep olur. Telefonunuz aşırı ısınmaya başlamadan önce indirdiğiniz uygulamaları bulup devre dışı bırakırsanız, kontrol etme şansınız olur. Ayrıca yazılımlarınızı da güncel tutarak telefon sıcaklığını ciddi oranda düşürebilirsiniz. 

  • Mobil Verinin Aşırı Kullanımından Kaynaklı Aşırı Isınma

Mobil veri üzerinden internete bağlanmak maalesef akıllı telefonlar için zor işlemlerdendir. Mobil veri kullanırken internet paketiniz ve bataryanız yoğun şekilde kullanılır. Bu yüzden de telefonunuz aşırı ısınır. Akıllı telefonunuzu mümkün olduğunca kablosuz internet (Wi-Fi) ile kullanıp konum ve navigasyon uygulamalarını devre dışı bırakırsanız sorunu çözmüş olursunuz.

  • Yoğun Kamera Kullanımından Kaynaklı Aşırı Isınma

Cep telefon ısınmasının nedenleri arasında sayabileceğimiz son sebep, yoğun olarak kamera kullanımıdır. Video ve fotoğraf çekmek için akıllı cihazlarınızın kamera özelliğini kullanmanız çok doğaldır. Fakat bu kullanımınız aşırıya kaçtığı zaman telefonunuz yorulacak ve aşırı ısınma şeklinde reaksiyon verecektir. Isınma sorununun temelinde yüksek çözünürlükle kamera kullanımı yatmaktadır. Eğer kamera çözünürlük ayarlarını düşürürseniz ve gerekli olmadığı durumlarda kullanmamaya özen gösterirseniz aşırı ısınma sorununu engellemiş olursunuz.

https://www.iyisine.com/

Bu yazıyı oylayın!
Bu yazıyı paylaşın!
admin
admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir