close


Akıllı Telefonlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Akıllı Telefonlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Bu yazımızda akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusundan bahsedeceğiz. Günümüzde insanlar […]


admin admin24 Mart 2021
Yorum yapılmamış

Akıllı Telefonlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Akıllı Telefonlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri 1

Bu yazımızda akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusundan bahsedeceğiz. Günümüzde insanlar tarafından sürekli kullanılan ve insanların vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, çok farklı sebeplerden dolayı kullanıcılarına sorunlar çıkarmaktadır. Kullanıcılar ise bu sorunların çözümünde sıklıkla yanlış yöntemler uyguluyor veya ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bu sorunlar çoğu zaman sinir bozucu olabilmekte ve günlük işlerimizi aksatmamıza neden olmaktadır. Bazı sorunlar, profesyonel destek almadan çözülememekte bazıları ise sorunu yaşayan kullanıcının kendisi tarafından çözülebilmektedir. Sizin için hazırladığımız akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri yazımızda; fabrika ayarlarına döndürülen telefondan veri kurtarma, bluetoothun kendi kendine açılması / bluetoothun otomatik açılması, Xiaomi bildirim simgelerinin çalışmaması, iPhone kilidinin unutulması konularına değineceğiz.

Fabrika Ayarlarına Döndürülen Telefondan Veri Kurtarma

Akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusunda en sık karşılaşılan sorunlardan birisi, fabrika ayarlarına döndürülen telefondan veri kurtarmada yaşanan sorundur. Bilindiği gibi akıllı telefonlarda  “Fabrika Ayarlarına Geri Dön” özelliği bulunmaktadır. “Fabrika ayarlarına geri dön özelliği” seçildikten sonra akıllı cihazlardaki videolar, fotoğraflar, e-postalar, smsler ve whatsapp yazışmalarına kadar tüm veriler kaybolmaktadır. Tabii ki tüm verilerin kayıp olması insanları endişelendirmektedir. İnsanlar kullandıkları akıllı telefonlarını fabrika ayarlarına bilerek veya yanlışlıkla geri döndürebiliyor. Fabrika ayarlarına döndürme işlemlerinde tüm önemli verilerin ve kişisel bilgilerin silindiği kullanıcılar tarafından düşünülse de yanılma ihtimaliniz yüksektir. Böyle bir durumda modern veri kurtarma teknolojilerine sahip olan firmalara ve teknik servislere başvurmak, bu aşamada en doğru adımlardan biri olacaktır. Bu sayede imkânsız gibi görünen veri kurtarma işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır.

Aslına bakıldığında veriler kaybolmaz; veriler, erişilemez veya ulaşılamaz olur. Veriler, telefon içinde bulunmaktadır. Yapılacak yanlış deneme ve girişimler veri kaybına yol açacaktır. Bu aşamada yapılan en büyük hatalardan biri, internetten indirilen kurtarma yazılımları ile veri kurtarma denemeleri yapılmasıdır. Oysaki veri kurtarma işlemi, özel tekniklerle akıllı cep telefonundaki veri depolama birimine ulaşılması ve bu verilerin kurtarılması sonucunda olur. Bazı durumlarda verileri kurtarmak nispeten daha zor olacaktır. Bu durumlar; şifreleme kullanılması, eski yedeklemelerin akıllı telefona tekrar yüklenmesi ve kopyalanması, Android Market ve Apple Store’den yanlış veri kurtarma uygulamalarının yüklenmesi ve deneme yapılması, kurtarıldığı zannedilen bozuk verilerin telefona yüklenmesi olarak sıralanabilir.

 

Akıllı Telefonlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri 2

Bluetooth Kendi Kendine Açılıyor / Bluetooth Otomatik Açılıyor

Akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusunda akıllı telefon kullanan insanların sık karşılaştığı sorunlardan biri de bluetoothun kendi kendine veya otomatik açılması sorunudur. Bu sorunu gidermenin basit bir yolu vardır. Akıllı telefonlarda Ayarlar menüsünden Uygulamalar kısmına giriyoruz. Sağ üst bölümdeki üç noktayı seçiyoruz ve Sistem Uygulamalarını Göster diyoruz. Sırayla Bluetooth > Depolama > Veriyi Sil adımlarını uyguluyoruz. Ayrıca Samsung cihazlarınızda Members uygulamasından Yardım Alın kısmına girerek İnteraktif Kontroller ve ardından Bluetooth bölümüne girip donanımsal bir sorun olup olmadığını test ediyoruz. Sorun yoksa şu yolu deniyoruz: Uygulamalar – Ayarlar – Genel Yönetim – Sıfırla – Ağ Ayarlarını Sıfırla. Bu sıralamada tüm işlemler uygulanırsa, bağlantı ayarları sıfırlanacak ve önceden bağlanılan kablosuz ağlar ve bluetooth ağları cihaz tarafından unutulacak ve tekrar şifreleri girmek durumunda kalınacaktır.

Xiaomi Bildirim Simgeleri Çalışmıyor

Akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusunda Xiaomi markalı akıllı telefon kullanan insanların sık karşılaştığı sorunlardan biri, Xiaomi bildirim simgelerinin çalışmaması sorunudur. Xiaomi cihaza sahipseniz ve telefonunuzun bildirim simgeleri görünmüyor ise MIUI uygulaması bu sorunu çözecektir. Büyük tepki toplayan bu sorun, Xiaomi cihazın tüm modellerinde yoktur. Yazılım hatasından dolayı oluşan bu sorun, ara yüzle alakalı sorun olarak belirlenmiştir. XDA geliştiricisi, bu sorun için bir çözüm getirdi. Geçici çözüm olarak sunulan bu çözüm, ilerleyen dönemlerde Xiaomi’nin güncellemeleriyle tamamen çözülmüş olacaktır. Xiaomi bildirim sorunu için MIUI Notch Notifications adındaki uygulamayı indirip Xiaomi (Mi 8, Lite, Mi 8 Pro, Mi 9, Redmi 5 Pro, Note 7, Mi MIX 3) ve diğer modellerinde test edebilirsiniz. Yapacağınız işlem, Ayarlar menüsünden Güvenlik kısmına girip Bilinmeyen Kaynakları açık konuma getirmelisiniz.

iPhone Kilidimi Unuttum

Akıllı telefonlarda sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusunda sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi de iPhone kilidinin unutulmasıdır. iPhone markalı telefonda parolayı birçok kez yanlış girilirse cihazın etkisizleştirildiğini bildiren bir bildirim alınır. Parola hatırlanmazsa iPhone’un silinmesi gerekir. Bu işlem; parolayı, verileri ve ayarları da siler. iPhone telefonunuz yedeklenmişse iPhone’u geri yükledikten sonra veri ve ayarlarınızı geri yüklenebilir. Parolanızı unutmadan önce iPhone telefonunuz yedeklenmediyse iPhone’unuzdaki verilerin kurtarılması imkânsızdır. Parolanızı birkaç farklı yöntemle kaldırabilirsiniz. İlk yöntem, iTunes ile geri yükleme yapmaktır. Bu yöntem, izleyeceğiniz en hızlı yoldur. iPhone telefonunuzu daha önce iTunes ile eşzamanlama yaptınız ve iPhone’umu Bul’u etkinleştirmediniz ise iTunes ile geri yükleme işlemiyle iPhone şifresini kaldırabilirsiniz. iPhone’unuzu bilgisayara bağlayın ve iTunes’i açıp “Şimdi Yedekle” yi seçin ve iPhone’a Geri Yükle’yi tıklayın. Geri yükleme tamamlanınca kurulum menüsünden “iTunes Yedeklemesinden Geri Yükle” yi seçiyorsunuz ve sorun çözülmüş oluyor.

 

Sizin için seçtiğimiz 2020 yılının en iyi akıllı telefonları 1

İkinci yöntem, telefonunuzu kurtarma moduna almaktır. iPhone telefonunuzu bilgisayarla eşzamanlama yapmadınız veya iPhone’umu Bul’u etkinleştirdiniz ise cihazı kurtarma moduna almanız doğru bir yöntem olacaktır. Bu işlem, cihazınızın tüm içeriğini silip cihazınız son yazılım sürümüne güncelleyecektir. Bu işlem de tamamlandığında iPhone ekran kilidi şifresi kaldırılmış olacaktır ve sorun çözülecektir. Fakat bu durumda ortaya çıkabilecek bir sorun vardır; iPhone telefonunuzun yedeğini almadıysanız verileriniz tamamen silinecektir. Son yöntem ise; iPhone’umu Bul’u kullanmaktır. iPhone’umu Bul, cihazın içeriğini silmenin en hızlı yoludur. Bilgisayarınızdan veya bir mobil aygıtınızdan iCloud.com içerisinden iPhone’u Bul ile silme işlemini yapabilirsiniz ve sorunu ortadan kaldırırsınız.

Bu yazıyı oylayın!
Bu yazıyı paylaşın!
admin
admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir